Què és Nines Russes?

Com les nines russes, Badalona s'emmarca dins d'un ventall molt ampli de realitats que interactuen i que, col·locades una dins l'altre, conformen la ciutat que actualment coneixem. Des de Ràdio Ciutat de Badalona, el programa Nines Russes comprén aquesta realitat.

divendres, 21 d’agost del 2009

Segona temporada en marxa

El programa NINES RUSSES torna el proper 7 de setembre a Ràdio Ciutat de Badalona. Arranca la segona temporada d'aquest magazine de caire social que mira, dia rere dia, de captar la realitat plural i multicultural de Badalona i rodalies.

Dilluns 7 de setembre, a partir de les 19 hores ens retrobarem amb espais ja consolidats que encetàrem l'any passat, però també descobrirem noves seccions, noves veus que ens donaran les claus per comprendre millor la ciutat on vivim.

La taula de religions, l'espai de contes, la cuina d'arreu del món, els reportages sobre drets d'infància i cançons bressol, l'agenda i l'espai musical, són alguns dels imperdibles de la temporada passada que tornen a partir de setembre. També són moltes les entitats que repeteixen, com ara (per ordre setmanal) UNESCOCAT, AMICS, el Casal dels Infants, Intermón Oxfam, el Museu d'Història de la Immigració de Catalunya, la Rotllana, el Consell de Joventut de Badalona, la Fundació Ateneu de Sant Roc, Bateneu, Amnistia Internacional i el Col·lectiu de Dones Lilith.

Les novetats d'aquesta segona temporada passen per la incoporació de noves entitats, però també amb la permanència regular d'algunes associacions que ja havien començar a treballar amb nosaltres de manera puntual. El programa d'òmnium Cultural, Quedem; el grup de Dones en Xarxa de Sant Roc; la Mussara; Nada e Pakistan; la Lliga dels Drets dels Pobles; l'Espai Jove de Converses Interculturals; la Plataforma Diversos; l'associació Rom y Romí; la Federació d'Entitats Gitanes de Catalunya i l'Associació Cultural Gitana de la Mina; aquestes són les entitats, que per ordre setmanal, s'uneixen a la graella de Nines Russes.

També recuperarem noms propis com l'Enric Ferreras, la Raquel Moreno o en Pedro Jesús Fernández, y descobrirem noves veus, molt familiars ja per diversos badalonins, com ara les d'en Toni Forteza, Umair Dar, Jaume Tarascó i Paco Obón. Amb ells gaudirem de nous espais que ens proposen des de contes fins a entrevistes personals, passant per l'anàlisi del cinema més compromés o les expressions culturals més negres.

A més, sumarem els mitjans digitals a l'activitat diària del Nines i és que, a més de continuar seguint-nos a través de la web de Badalona comunicació www.rcb.cat/nines i de Facebook, podreu llegir cada dia els nostres editorials aquí mateix, al blog de NINES RUSSES.

Tot això i moltes més sorpreses, a NINES RUSSES, a partir del 7 de setembre, a Ràdio Ciutat de Badalona.

Ens escoltem ben aviat!!